top of page

Tid for en dyp verdiinvestering?

bolette-dolphin-2.png

Photo: Bassoe Offshore

Dato: 19.01.2022

Forfattere: Nikolas Traavik Nesheim & Fredrik Hekkelstrand

Oversikt

 

Deep Value Driller AS (ticker: DVD) har nylig kjøpt og eier et 7. generasjons boreskip. Selskapet har kommunisert sin ambisjon om å sikre kontrakter med de øverste boreselskapene over hele verden.

 

Deep Value Drillers kjøpte 7. generasjons boreskipet "Bolette Dolphin" i 1. kvartal 2021 for USD 65 millioner. Den opprinnelige totalkostnaden for boreskipet var USD 750 millioner. Boreskipet ble med andre ord anskaffet for så lite som 9 prosent av produksjonskostnaden.

 

Både dagrater og utnyttelse av boreskip er tilbake til før-pandemiske nivåer, og oljeprisen forventes å holde seg sterk fremover. På grunn av den stramme etterspørselen og inflasjonen, spår flere enkeltpersoner og institusjoner at oljeprisen vil stige over 100 dollar per fat i 2022. 

 

Tidspunktet for oppkjøpet av boreskipet til Deep Value Driller ser ut til å være optimalt, men det gjenstår å se om de klarer å innfri de høye forventningene. 

Rosenlund Insider

Rosenlund Insider publiserer artikler om selskaper, økonomisk eller politisk utvikling og sektorer vi finner interessante.

Vi publiserer artikler jevnlig. Følg oss på SoMe, så blir du varslet når vi publiserer. 

Wild Nature

Er du en entreprenør eller bedriftseier?

La oss hjelpe deg vokse!

bottom of page