top of page
  • Rosenlund & Co

Lynrask aksje suser videre

Updated: Aug 24, 2023


Stilbilde av Porsche
Porsche på børsen, rask som en bil, en aksje som vokser, en fremtid med stil.

Porsche suser videre etter fjorårets børsnotering!

I forkant av fjorårets børsnotering for Porsche AG publiserte vi en artikkel der vi hadde store forventninger knyttet til børsnoteringen til Porsche AG, men hvordan har det egentlig gått?

Selskapet ble notert på børsen med en pris per aksje på 82,50 euro i slutten av september 2022. Siden den gang har aksjekursen opplevd en imponerende økning på omtrent 28%, og handles nå for 105,05 euro per aksje. Den positive trenden ble bekreftet i selskapets nylig publiserte H1-regnskap for 2023, hvor de rapporterte om en økt salgsomsetning på 14% og et forbedret driftsresultat på 11,7% sammenlignet med første halvdel av 2022.

Selskapet økte også billeveranser med 14,7% i første halvdel av 2023, noe som resulterte i en total leveranse på 167,354 biler. Denne veksten reflekterer en stabil økning i etterspørselen etter Porsche sine biler i et stramt og konkurransepreget marked.

Verdsettelse

Når det gjelder verdsettelse, fremstår Porsche AG som relativt fornuftig priset med en P/E-ratio på omtrent 18. Til sammenligning har Tesla og Ferrari en P/E-ratio på henholdsvis 70 og 50.

Kvalitet og eksklusivitet er fortsatt viktig

Innenfor luksussegmentet har de store og kjente merkevarene vist en solid utvikling i 2023 til tross for et svakt marked, noe som viser at kvalitet og eksklusivitet fortsatt er høyt verdsatt av konsumenter.


Kilder:

Comentarios


bottom of page