Rosenlund Insider publiserer artikler om selskaper, økonomisk eller politisk utvikling og sektorer vi finner interessante.

Vi publiserer artikler regelmessig - følg oss på SoMe-plattformene våre for å bli varslet!

NORECO - Full gass fremover

Dagens etterspørsel etter energi i Europa har aldri vært større. Ombyggingen av Tyra-feltet vil bidra til økt energisikkerhet i Danmark, og vil kunne produsere gass tilsvarende forbruket til 1,5 millioner danske hjem i flere tiår.

Krasj, Kaos, Krypto

De siste månedene har gitt høyere inflasjon enn på flere tiår, og forårsaket straff mot vekst og teknologiaksjer. Bitcoin er designet for å være deflasjonær, men nylige korreksjoner og krasj har vist at kryptovalutaen er mer sårbar for usikkerhet.

Inflasjonen i USA er opp 6,8 % i november, sammenlignet med fjoråret. Sist inflasjonen var så sterk var i 1982. Hva kan gjøres for å beskytte kjøpekraften din?

Å investere i gull anses som relativt trygt i tider med økonomisk ustabilitet, hovedsakelig fordi det beskytter kjøpekraften.

Tre Musketerer

Gull ser ut til å være en god hedge mot krig, usikkerhet og fortsatt inflasjon. Vår Energi og Rana Gruber, ligger også begge an som råvareprodusenter.

Tid for en dyp verdiinvestering?

Deep Value Drillers kjøpte 7. generasjons boreskip «Bolette Dolphin» i 1. kvartal 2021 for USD 65m. Den opprinnelige totalkostnaden for boreskipet var USD 750 millioner. Boreskipet ble med andre ord anskaffet for så lite som 9 prosent av produksjonskostnaden.

Yara International ASA

Moderne jordbruk har utviklet seg gjennom årene, og en nøkkelinnovasjon historisk sett har vært innovasjonen av gjødsel. Naturgass, som er nødvendig for å produsere gjødsel, er nær all time high. Hvordan vil dette påvirke Yara?

Strategi

Som selskap har vi som ambisjon å skape et netto positivt resultat for våre aksjonærer og samfunnet som helhet.

Dette oppnår vi ved å bidra til å skape arbeidsplasser og digital innovasjon. 

Rosenlund Insider

Rosenlund Insider publiserer artikler om selskaper, økonomisk og politisk utvikling eller sektorer vi finner interessante.

Vi publiserer artikler hver måned. Følg oss på SoMe, så blir du varslet når vi publiserer.

Om Oss

Vi investerer primært i noterte selskaper og verdipapirer, samt i enkelte mellomstore selskaper med skalerbart potensial.

Fremover vil vårt fokus på teknologisektoren fortsette.

Wild Nature